Rättvis Frölunda-seger

Frölunda vinner kvällens enda elitseriematch med 3-2 mot Luleå. Segern är fullständigt rättvis. Luleå kommer inte upp i normal standard, backsidan är sargad och misstagen avlöste varandra kontinuerligt under hela matchen.

Ibland var det så illa att man nästan blev tokig framför TV:n. Frölunda är ett riktigt bra hockeylag och jag imponeras stort över vilken fart och intensitet man spelar med, speciellt på hemmaplan. Själva resultatet, 3-2, är inget att skämmas för.

Det är alla misstag som man skäms för. Simon Hjalmarsson, Johan Fransson, Topi Jaakola, Daniel Gunnarsson (stamkund när det gäller underkända insatser) och Niklas Olausson får alla underkänt.

Det är beundransvärt att Luleå överhuvudtaget är nära rent målmässigt i slutet av matchen efter denna katastrofala försvarsinsats.

Nu har sågen fått jobba, nu ska jag försöka lyfta fram några mer positiva detaljer från kvällens match.

Det är inte många som får högre betyg än godkänt i Luleå, men det finns en - nummer 25 hos gästerna. Daniel Mannberg såg riktigt pigg ut och spelade med en underbar energi ikväll. Han fick med sig utvisningar och fick igång resten av sin kedja i anfallszonen. Han var riktigt bra helt enkelt.

Johan Harju fick äntligen göra mål igen, 1+1 idag. Hoppas det lossnar nu och att Övertårneå-grabben kan börja producera poäng. Den offensiva kraften behövs i Luleå.

Ville Viitaluoma gjorde mål för andra matchen i rad. Kul att se hur det börjar lossna för finnen. Hoppas hans självförtroende fortsätter stiga, för man såg en rejäl skillnad på hans kroppsspråk bara idag jämfört med tidigare i höst.

Nu är det bara att ladda om. På torsdag är det ny bortamatch. Första besöket för Luleå i Vida Arena är det som gäller och match mot Växjö Lakers. Ska bli en rolig match att titta på.

// Berra


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0