Offensiven fungerade - men vad hände med defensiven?

Brynäs besegrar Luleå med 5-6 efter straffar i en match som var rena rama målfesten. Man trodde inte att det var Luleå som var på isen idag.

Framåt är jag positivt överraskad ikväll. Efter att man gjort om i kedjorna visade Luleå direkt att man inte var nöjd med det offensiva spelet de senaste matcherna. Idag spelade man en glad anfallsishockey, och med tanke på vilken kompetens som finns på forwardssidan så tycker jag att det är helt rätt.

Fortsätt gärna med det.

Men, det finns ett men.

Även om man möter ett ruskigt skickligt offensivt lag som Brynäs så var inte defensiven bra idag. Det var oerhört virrigt, slarvigt när man skulle ta ut pucken ur zon och Johan Gustafsson var inte bra i målet.

5-5 efter sextio minuter kändes fullt rättvist. Synd dock att Luleå inte lyckas stänga matchen efter att man gjort 5-4 i inledningen av tredje perioden.

Hyllas idag bör framför allt Damien Fleury och Chris Abbott. Med den nya omgivningen gjorde Fleury sin bästa match i Luleåtröjan för säsongen. Ett mål framåt blev det för fransmannen.

Chris var planens gigant i hemmalaget. Vilket jobb karln gör. Två mål från hans klubba ikväll.

Johan Harju har det fortsatt kämpigt.

Straffläggningen var under all kritik. Dåliga straffar, samtidigt som Johan Gustafsson visar att han är en bra straffmålvakt. Sebastian Wännströms avgörande straff var riktigt riktigt läcker.

Luleåklackens hyllning till Mats Lavander innan nedsläpp var mäktig. Ett mindre tifo hade förberetts och den klassiska Lavander-ramsan sjöngs flitigt.

Lavander visade sin uppskattning genom att åka och tacka Luleåklacken efter matchen, till Luleåsupportrarnas stora jubel.

***

Skellefteå fortsätter att vinna. Ikväll besegrades Modo med 4-3 och därmed har vi fortsatt Västerbotten i serieledning.