Målsnålt - och ny seger

Luleå-Modo slutar 2-1 efter en riktig publikfest i Coop Arena. 5741 personer hade sökt sig till hallen, och även om underhållningsvärdet inte var speciellt högt, bjöds de som var på plats på ett villt kämpande Luleå som kunde kriga hem tre sköna poäng.

Man kan klaga på offensiven, eller så kan man hylla defensiven - jag väljer det senare. Luleås konsekventa försvarsspel gör att laget är oerhört svårslaget. Och när man spelar så här bra bakåt, så räcker det oftast med ett till tre mål framåt för att vinna matcherna.

Det här var veckans tredje raka uddamåls-vinst. David Rautio gör en riktigt bra match i målet och håller tätt de få gånger som Modo kommer igenom.

Gästernas mål föranleddes av lite slarv och avslutet satt stensäkert ovanför Rautios axel som var chanslös på det skottet.

Niklas Olausson spräckte sin målnolla för säsongen genom att snyggt sprätta upp pucken i nättaket och utöka Luleås ledning till 2-0 i den tredje perioden.

Finn-kedjan fortsätter att leverera och Sami Sandell gjorde lite turligt 1-0 i den första perioden.

Nu är det matchfritt för Luleå fram till torsdag, då säsongens första Norr-derby mot Skellefteå väntar. Oj så kul!