Inför Luleå-Skellefteå: Svårtippat som vanligt

Idag är det dags. Årets andra derby mellan elitseriens två nordligaste lag är här, och säsongens första derby som äger rum i Coop Arena.

Det är som vanligt oerhört svårt att veta hur detta kommer sluta. Båda lagen har gått lite knackigt på slutet och jag räknar med två ruskigt revanschsugna och krigarinställda gäng ute på isen i eftermiddag.

I Luleå är skadorna de stora samtalsämnet. Man har släppt en preliminär laguppställning. Den ser ut så här:

Målvakt: Johan Gustafsson (David Rautio)

Första femman:
Topi Jaakola, Elias Fälth – Sebastian Enterfeldt, Chris Abbott, Konstantin Komarek.

Andra femman:
Niclas Wallin, Robin Jonsson – Sami Sandell, Niklas Olausson, Mattias Persson.

Tredje femman:
Daniel Gunnarsson – Johan Harju, Ville Viitaluoma, Joonas Vihko.

Fjärde kedjan:
Daniel Mannberg, Jonas Berglund, Damien Fleury.

Extraspelare:
Sebastian Meijer, Marcus Fagerudd.

Som ni märker så är det endast fem stycken ordinarie A-lagsbackar som kommer till spel idag. Det blir intressant att se hur dessa kommer matchas.

Skellefteå kommer till spel med i princip hela truppen. Anders Söderberg kommer inte till spel, och det är osäkert om Martin Lundberg kan spela.

Om man tittar på skadeförutsättningarna så talar allt för Skellefteå-seger. Det kommer bli oerhört jämnt, och i Skellefteå är man inte sena att lägga över pressen på Luleå:

- Jag ser fram emot matchen. Det ska bli härligt att åka upp till Luleå och spela i en fullsatt hall. Vi möter guldfavoriten så det blir säkert en intressant och bra match. Jag är nöjd med vårt spel de senaste matcherna, trots att vi inte vunnit. Vi har släppt in väldigt få mål och vi skapar chanser. Det handlar om att sätta dit dem för oss. Luleå är ett starkt bra lag som spelar stabilt och de har några riktigt bra spetsspelare i Harju, Wallin och Fransson, så vi får nog fullt upp, säger Anders Forsberg, tränare i Skellefteå till Norran.

Som jag skrev tidigare så är det ingen idé att tippa. Men har en magkänsla som faktiskt säger Luleå-seger idag, vilket skulle vara helt fantastiskt.

Tiden får utvisa om magkänslan har rätt.

16.00 släpps pucken i slaget om Norrland!

// Berra


Kommentarer
Postat av: Gubben

Nu tar vi aldrig ner flaggan, va

2011-10-30 @ 00:39:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0