Gunnarssons första mål när Luleå vann

Daniel Gunnarsson visade vägen i den första perioden genom att göra 1-0 till hemmalaget. Målet som kom redan efter 3.18 var backens första elitseriemål och gav hemmalaget energi. Sebastian Enterfeldt kunde utöka ledningen till 2-0 innan första perioden var över.

Den andra perioden blev ett sömnpiller där Luleå kontrollerade händelserna, men där Linköping fick in ett skitmål. Andreas Jämtin sköt från mittzon och David Rautio gjorde en dundertabbe.

I tredje perioden kvitterade Linköping till 2-2 efter ännu ett tamt ingripande av Rautio. Det här var dock en match där man kände att det skulle bli tre poäng, Luleå var mycket bättre och rättvisa skulle skipas.

Åtta minuter in i tredje perioden gjorde Sami Sandell 3-2, framspelad av Joonas Vihko. Efter ledningsmålet visade Luleå krigarmoral och jobbade hem tre välförtjänta poäng.

Niklas Olausson såg riktigt spelsugen ut och var betydligt kvickare på rören än de senaste matcherna. Ett steg i rätt riktning alltså.

Luleå gör ingen kanonbra insats men Linköping var verkligen inte bra. Uddlösa framåt och blev oftast uppkäkade av Luleå i mittzon under uppspelen.

***

Kvällens galnaste match hittar vi såklart på Hovet. AIK tappade en ledning med 7-2 i början av den tredje perioden till straff-förlust med 7-8 mot Hv71. Snacka om innebandysiffror.

***

Skellefteå besegrade Djurgården med 4-2 i Skellefteå Kraft Arena. Lee Goren gjorde två av hemmalagets mål.