Förlust mot Växjö - men positivt anfallsspel

Såg bara sista perioden mellan Växjö och Luleå ikväll, och av det lilla jag såg så var detta ett stort kliv framåt i det offensiva spelet. Kan inte kommentera defensiven så mycket eftersom man knappt spelade någonting alls i Luleås zon under den sista perioden.

Tyvärr räckte inte Luleås glada anfallshockey till poäng ikväll. Växjö kunde vinna med 3-2. Matchen avgjordes i första perioden då David Rautio och försvaret inte alls ska ha imponerat.

Efter att Sebastian Enterfeldt gjorde 0-1 till gästerna stod Rautio för några mindre lyckade ingripanden och plötsligt stod det 3-1 till hemmalaget. Luleå bytte målvakt direkt efter 3-1-målet.

Luleå spelade inte bara bara i tredje, även i andra perioden ska man ha skapat en hel del farliga chanser. Men marginalerna var inte på Luleås sida ikväll alltså.

Skotten.

32-18 till Luleå.

Ja, ni läste rätt.

Positivt att Johan Gustafsson fick komma in och hålla nollan resten av matchen. Jag kan inte tänka mig något annat än att Johan vaktar målet under derbyt på lördag.

Johan Harju gjorde mål ikväll igen när han reducerade till 3-2 i den tredje perioden. Bra att han får producera.

Mindre positivt. Johan Fransson och Simon Hjalmarsson fick utgå skadade ikväll. Vad det är med Fransson vet jag inte, men återkommer till det senare. Hjalmarsson fick sy 7-8 stygn och har en befarad hjärnskakning efter en smäll in i sargen som han fick i den tredje perioden.

Daniel Gunnarsson spelade riktigt bra ikväll och hade assist på Johan Harjus styrning fram till 3-2-reduceringen. Kul att inte alltid få gnälla på 19-åringen.

Han kan ju spela bra, hoppas att han fortsätter med det. För istid, det kommer han få. Tre skador på backsidan nu. (Kilström, Fransson, Sandström).

Det ska bli intressant att se vad Luleå ställer för lag på isen på lördag när Skellefteå gästar Coop Arena.

***

Skellefteå föll på straffar ikväll hemma mot Färjestad. Gästerna från Karlstad vann med 2-3. Såg första och andra perioden i den matchen och precis som tidigare då man har sett Skellefteå så spelar de med en otrolig fart och fläkt i sitt anfallsspel.

Nyckeln för Luleå på lördag blir att sätta press på Skellefteås backar. Det är en hel del slarv i egen zon och det måste Luleå ta vara på. Blir mer upp-snack inför derbyt senare då man vet ungefär vilket lag som Luleå ställer upp med.