En klockren insats

Åkte bort söderut direkt efter gårdagens derby och har inte kommit hem förän nu. Därför har det inte dykt upp något inlägg efter derbyt. Men nu kommer det.

Luleå besegrar Skellefteå med 2-0 inför ett fullsatt och kokande Coop Arena. Luleå började bäst och var totalt överlägsna i första perioden.

Man var nästan besviken över att det "bara" var 1-0 efter första tjugo. Ledningsmålet gjordes av Johan Harju som nu är uppe i sju kassar denna säsong.

Skellefteå spelade upp sig mer och mer. Efter en mållös andraperiod var jag oerhört nervös inför tredje perioden.

Gästerna kom ut och satte press mot Luleå omgående, men Johan Gustafsson stod, med hjälp av ett mycket bra försvar, emot gång efter gång.

Istället kunde Mattias Persson avgöra tillställningen med sitt första mål för säsongen, framspelad av Niklas Olausson.

Igår visade Niclas Wallin varför Luleå värvat honom. Ruskigt stabil i sitt spel, och Boden-sonen städade gång efter gång i egen zon när det stormade kring Luleåmålet.

Man kan inte påstå annat än att segern var fullt rättvis. Luleå har de senaste matcherna börjat spela en mycket bättre offensiv hockey. När man dessutom gör en prickfri insats i försvarsspelet blir man svåra att slå.

1-1 i derbyn nu. Nästa möte mellan dessa lag sker i Skellefteå Kraft Arena, torsdag den 1 December.