En gedigen bortamatch

Brynäs-spöket är dödat. Luleå besegrade Gävle-laget med 0-1. Damien Fleury gjorde matchens enda mål, redan 18 sekunder in i matchen.

Johan Gustafsson storspelade i målet och räddade samtliga 31 Brynäs-skott. Luleå jobbade stenhårt och hade vid ett flertal tillfällen chans att stänga matchen.

Efter matchen är dock det stora samtalsämnet tacklingen från Simon Bertilsson på Jonas Berglund. En vårdslös tackling av Brynässpelaren som resulterade i att matchen matchen avbröts under tio minuter och ambulans fick tas in på isen.

Nu har rapporter kommit om att det rör sig om en hjärnskakning och att Jonas efter omständigheterna ändå ska må bra.

För Simon blev det självklart matchstraff, det vill säga 5+20 minuter. Nu hoppas jag att Bertilsson får ett rejält straff, minst tio matchers avstängning och böter.

***

Skellefteå besegrade Modo med 1-2 på bortais. Anders Söderberg avgjorde i slutskedet av matchen. Mika Hannula tacklade Skellefteås Rasmus Edström fult i ryggen rätt in i sargen.

Det blev inte ens två minuters utvisning. Efter att ha sett bilder på tacklingen känns det mycket märkligt.