Positivt besked och två poäng

Efter att ha suttit och tittat på hockey nu måndag, tisdag och onsdag har man tydligt märkt att det har varit väldigt ring-rostigt och slarvigt spel under långa stunder i de matcher som hittills har spelats efter uppehållet.

Därför var det skönt att se Luleås spel mot Timrå ikväll. Luleå gör en mycket bra bortamatch, spelet fungerade bra över hela banan och man höll ett högt tempo matchen igenom. Matchen fick avgöras på straffar efter att det slutat 2-2 efter sextio minuter plus förlängning.

Niklas Olausson var bra ikväll och spelade fram till båda Luleå-målen. Först en fin macka till Sami Sandell som kunde styra in pucken via skridskon till 1-0. Sedan serverade han Elias Fälth med ytterligare en genial passning, Fälth gjorde inga misstag och kunde kruta in 2-1 i den tredje perioden.

Timrå visade dock upp en riktig krigarmoral och ville oerhört mycket ute på isen ikväll. Därför var det inte helt oväntat att man med cirka tre minuter kvar lyckades kvittera och få matchen till förlängning.

Efter en mållös förlängning var Luleå starkast i straffläggningen och kunde vinna efter straff-mål av Johan Harju och Sebastian Enterfeldt.

Toni Koivisto syntes till en hel del och gjorde en klart godkänd debut i Luleå. Det ska bli spännande att följa Toni fortsättningsvis i Luleå Hockey.

Två poäng till gästerna från norr, och det var fullt rättvist. I inledningen av den tredje perioden hade Luleå en puck över mållinjen men efter ett raseri-utbrott av Ridderwall, som syftade på att han hade pucken, dömdes målet bort. På reprisen ser man dock tydligt att han aldrig har pucken och jag tycker det var ett korrekt mål.

Imorgon fortsätter elitserie-festen, då har jag tänkt titta på mötet mellan Frölunda och Skellefteå. Två lag som har förlorat sina resoektive första matcher efter uppehållet.