Piteå slog Björklöven

Har varit och tittat på Piteå-Björklöven idag. En riktigt bra match med kamp och enormt mycket känslor. Vi som var på plats i LF Arena fick nästan se mer bråk och fighter idag än vad vi har fått se hittills under denna säsong i elitserien.

Matchen vanns av Piteå med 3-2 efter förlängning. Det var en otroligt rolig hockeymatch att titta på. Piteå gjorde en fantastiskt kämpa-insats samtidigt som Björklöven inte kom upp i normal standard föräns i tredje perioden.

Inför tredje perioden stod det 1-1 och det kändes som att Björklöven skulle komma ut och stänga matchen. Istället var det Piteå som tidigt tog ledningen med 2-1 efter ett klassavslut av Skellefteå-lånet Petter Emanuelsson.
Björklöven skruvade upp tempot direkt efter målet och tillslut orkade inte Piteå försvara sig längre. Med drygt halva tredje perioden spelad kunde "Löven", lite turligt men välförtjänt, kvittera.

Matchen gick till förlängning där det svängde fram och tillbaka. Med endast 44 sekunder kvar av övertidsspelet fick Joakim Högberg pucken i slottet, han gjorde inga misstag och kunde skjuta bonuspoängen till Piteå.

Efter att ha sett den här matchen kan man konstatera att det absolut finns potential i årets Piteå Hockey. Det gäller bara att kunna plocka fram den här inställningen när man möter lag som Clemensnäs och Kalix också. Det har man tyvärr haft problem med under hösten.