Luleå faller på inställningen

Förlust med 2-1 i Karlstad. Ingenting att skämmas för. Luleå är spelmässigt bättre i det stora hela, men saknar en viktig ingrediens när det gäller att vinna täta bortamatcher.

Växjö i torsdags och Färjestad idag. Två bortamatcher där man faller med udda-målet och två matcher där "Bulan" och "Rönken" efteråt snackar om att man vid en normal utdelning hade vunnit matchen ganska komfortabelt. Visst är det så, men det spelar ingen roll hur många målchanser man skapar.

Ishockey handlar om att göra mål och att spela in poäng. Man får inga poäng genom att skapa mängder med målchanser och stundtals spela ut motståndarna. Poäng på bortais får man genom att göra mål och ha en enorm krigarinställning. Det saknar Luleå.

Vid båda Färjestads mål ikväll är det otroligt lojt och dålig inställning i egen zon. Topi Jaakola får ta på sig första målet efter att ha fått för sig att ta en söndagsglidning framför egen kasse.

Det håller inte i elitserien. Framför allt inte på bortaplan mot Färjestad.

Vid Färjestads 2-1-mål i tredje perioden visar Jan Sandström upp ett backspel som får vilken ishockey-tränare som helst att bli gråhårig. Man FÅR inte spela så där om man ska ta med sig poäng på bortais.

Överlag en positiv insats av Luleå för tredje matchen i rad. Men den inställning som gjorde laget så framgångsrikt i fjol saknar jag, i allafall på bortais. På hemmaplan tycker jag att den finns där. Vad det beror på vet jag inte, men det måste bli ändrig på lagets bortaspel.

Det kommer bli tufft att kriga om topplaceringar om man inte börjar ta så kallade "smutsiga" borta-segrar. Eftersom man har sett inställningen på hemmaplan, inte minst i lördags mot Skellefteå, så vet man att den finns där. Det gäller bara att plocka fram den på bortaplan också.

Varför inte börja med det på torsdag mot Linköping?

Daniel Gunnarsson fortsätter att spela bra. När man ser 19-åringens slagskott som resulterar i 1-1 saknar man inte Janne Niinimaa. Bara hoppas att Daniels utveckling fortsätter i rätt kurva, då kan detta bli en riktigt rolig säsong för Gunnarsson.

I övrigt ingen spelare som utmärker sig något extra hos gästerna.

Daniel Mannberg fick kliva av efter en knätackling som träffat dåligt på Mannberg. Det är oklart hur länge han blir borta.

***

Modo besegrade Timrå med 4-2 i Västernorrlands-derbyt efter att ha vänt ett 0-2-underläge. Därmed har Timrå nu 4 poäng upp till närmaste lag i botten.

Det är tungt i Sundsvall...

***

En svängig match i Skellefteå ikväll där hemmalaget tillslut kunde vinna med 4-3 mot AIK. Bud Holloway gjorde två mål i en match som ska ha varit undehållande men inte speciellt välspelad.

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0