Häftigt derby!

AIK körde över Djurgården i Globen ikväll. 5-0 till "Gnaget" efter en total urladdning mot ett mycket blekt bortalag.

AIK startade otroligt inspirerande och gick i den första perioden tidigt upp till 2-0. Efter det hade man full kontroll på matchen som aldrig blev spännande.

Markus Svensson vaktade kassen för AIK ikväll och tystade alla tvivlare, inklusive mig. Han bevisade att han håller på den här nivån då han bland annat räddade en straff i den tredje perioden.

En mycket bra insats av Svensson som spelade stabilt i målet. Han kom in i den så kallade zonen då han tog allt, dessutom hade han stolparna på sin sida. Då blir det svårt för motståndarna att få in pucken.

I Djurgården talas det om kris, och visst är det så. Laget som av många var tippade i toppen av tabellen och även en het kandidat till SM-guldet ligger på tionde plats efter kvällens derby. Det finns mycket att jobba på för tränartrion i DIF och ansiktsuttrycket på Hardy Nilsson efter matchen sa allt.