Äntligen tre poäng

Efter tre raka matcher med en eller två poäng kom idag äntligen en match där det blev tre poäng. Det var ett enormt revanschsuget Luleå som besegrade Hv71 på bortais med 1-3.

Niklas Olausson gav tidigt Luleå ledningen efter 56 sekunder. Men hemmalaget skulle ta över och kvitterade rättvist i mitten på den första perioden.

Den andra perioden blev mållös innan det avgjordes i sista perioden. Efter ett riktigt snyggt anfall kunde Mattias Persson slå in pucken i öppet mål med cirka fem minuter kvar.

Hv försökte skapa press mot Luleå-målet, men istället för 2-2 kunde Janne Sandström från egen zon lyfta in 1-3 i tom kasse. En riktig kämpaseger av Luleå som kliver upp på fjärdeplats i tabellen, med en match mer spelad än Skellefteå på femte plats. Västerbottningarna möter Frölunda hemma imorgon.

Powerplay-spelet fortsätter att vara riktigt dåligt. Men fredagkväll och tre poäng borta mot Hv71, då väljer jag att hoppa över gnällandet på det.