Skellefteå har jätteläge...

...att nå final efter att klart rättvist vunnit mot Luleå ikväll med 2-0. Skellefteå började bäst och jag har sällan sett en sådan utspelning av ett hockeylag live som under de första tio minutrarna i första perioden.

Det var bara ett lag på banan - Skellefteå. Västerbottningarna kunde rättvist ta ledningen genom Anders Söderberg i mitten av första.

Luleå höjde sig i andra perioden och skapade några farliga kvitteringschanser även i tredje akten. Men sett över hela matchen var det inget snack om saken.

Skellefteå flög stundtals ifrån Luleå ute på isen. Jimmie Ericsson dödade Luleås förhoppningar om ännu en sudden då han skickade in pucken i tom bur med femton sekunder kvar att spela.

Nu gäller det att satsa allt på torsdag där vinst bara är ett måste. Annars är denna fantastiska, ja helt underbara, säsong över. Men vi väntar med hyllningarna till det här laget tills dess att det verkligen är färdigspelat.

Får Luleå fram en sjunde avgörande match kommer det mest troligt bli årets batalj nere i Kraft Arena på lördageftermiddag. Men en sak i sänder, match på torsdag i Coop Arena. Blir galet spännande.