Skellefteå dödade sudden-spöket

Skellefteå reducerade till 1-2 i matcher ikväll efter att man avgjort i sudden och vunnit - med just 2-1. Erik Forsell blev stor hjälte för hemmalaget med sina två mål.

Luleå gjorde en mycket bra match och tog ledningen med 0-1 i mitten av den tredje perioden genom Jonas Berglund. Men Skellefteå skulle bara vinna ikväll och tillslut fick man hål på Anders Nilsson och kvitteringen var ett faktum.

Det var inte orättvist att Skellefteå avgjorde i sudden. Synd bara att det ska hända i samband med en solklar utvisning på Skellefteås Jimmie Ericcson - som inte blev något.

Ericsson slog undan skridskorna på Luleåbacken Fredrik Styrman så han ramlade framför målet. Fredrik fick med sig Jimmie ner på isen - därför tror jag att domarna friade. Det är ändå för dåligt och det skulle ha varit en tvåa för interference på Skellefteå-forwarden.

Men som sagt, Skellefteå var trots allt värda segern ikväll och kunde ha avgjort under ordinarie tid om man inte mött en storspelande Anders Nilsson som motade nästan allt.

Ny match redan om cirka sexton timmar. Ska bli intressant att se vilket av lagen som har mest ork kvar. Uppladdningen har börjat.

***

Till något tråkigt. Jonas Fahlman, journalist på Västerbottens Folkblad, är inte omtyckt av Luleåsupportrarna. Har en del åsikter om honom även jag, men dem tar vi en annan gång.

Ikväll gick hatet över gränsen. Det var efter matchen som Fahlman passerade bortstå då det började hagla flaskor och mynt ner mot honom. Detta är såklart inte på någogt sätt acceptabelt och riktigt tråkigt. 

– Det kändes som att bli beskjuten av en hagelsvärm. Det smällde i plexiglaset och kastades och smälldes och for flaskor mot mig, säger Fahlman till Sportbladet.

Jag är dock inte ett dugg förvånad. Fahlman har under hela säsongen, mer eller mindre, kommit med provocerande inlägg på sin blogg och krönikor i tidningen mot Luleå Hockey. Ikväll rann hatet över.

Riktigt tragiskt.

// Berra


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0