Saknar ord

En magisk kväll i Coop Arena. Hallen bar fram Luleå Hockey till 3-0 i matcher då man besegrade Djurgården med 3-1. Järnkaminerna var på plats, men mer än en rökbomb som försenade matchen en halvtimme lyckades man inte åstadkomma.

Det var inga vana målskyttar som klev fram idag. Joonas Vihko gav hemmalaget ledningen i den andra perioden, minns knappt när han gjorde mål senast. Djurgården kvitterade sedan i numerärt överläge.

Den tredje perioden blev ett ställningskrig där ett riktigt skitmål avgjorde. Mats Lavander kunde med hjälp av skridskon få in pucken bakom Mark Owuya. Kul för Mats som även han har haft rejäl måltorka ett bra tag.

Jonas Berglund kunde punktera tillställningen med 3-1 i tom bur. Återigen fokuserar Djurgården på Luleå och enligt mig lägger man mer energi på Luleå än på sitt eget spel. Detta straffade sig - för tredje matchen i rad.

Luleå har läge att nolla Djurgården i matchserien på måndag nere på Hovet. Jag tror dock Luleå får det tufft och att vi får uppleva en till kvartsfinal i Coop Arena på onsdag - inte mig emot.

Luleå marscherar mot semifinal -  vem bryr sig om melodifestival?