Luleåvinst på Hovet!

Luleå gör en enorm krigarinsats på Hovet då man vinner med 1-2 och går upp till 2-0 i matchserien. Djurgården började bäst och tog ledningen genom Mika Hannula.

Luleå kom in i matchen och i andra perioden kunde Konstantin Komarek tysta Djurgårds-klacken då han skyfflade in kvitteringen.

I den tredje perioden sköt Chris Abbott in 2-1 tidigt. Djurgården försökte sedan komma in i matchen men som så ofta förr stängde Luleå igen matchen på ett alldeles lysande sätt. Djurgården har stora problem med Norrbottningarnas snuskigt disciplinerade försvarsspel över hela banan.

Anders Nilsson gör återigen en kanonmatch. Hans räddning vid ställningen 1-0 till Djurgården då Daniel Brodin hade öppet mål var mer eller mindre matchavgörande.

Efter match ett syftade många "experter" på att Djurgården och Hardy Nilsson var tvugna att hitta på något för att få hål på Luleås defensiv. Efter denna match kan vi konstera att Hardy får fortsätta att leta lösningar.

Luleå har satt sig i ett riktigt bra läge inför fortsättningen då man kan gå upp till 3-0 i matcher hemma i Coop Arena på lördag.