Luleå är i semifinal!

Luleå Hockey slår ut Djurgården efter en helt galen tillställning i Coop Arena. Luleå hamnade ständigt i underläge, 1-0, 2-1, 3-2.

Vid ställningen 3-2 med tre minuter kvar av matchen fick Luleå med sig en utvisning. Jonas Rönnqvist gjorde då ett genidrag då han plockade ut Anders Nilsson och satsade på spel sex mot fyra.

Detta gav resultat, med två minuter kvar skickade Simon Hjalmarsson in kvitteringen. Förlängingen blev ett ställningskrig med chanser åt bägge håll.

Luleå ville dock mer och 13.45 in i fjärde perioden kunde Robin Jonsson avgöra och frälsa ett rött, kokande Coop Arena.

Joonas Vihko gjorde två mål ikväll och vilket lyft förstakedjan fick då Cam Abbott inte var med. Låter kanske konstigt men jag börjar bli mer och mer osäker på om Cam ska lira med brorsan.

Tycker mest han åker runt och försvarar Chris ute på isen, mycket till poäng har han inte gjort under slutspelet. Hjalmarsson gör ett jättejobb idag och det är så kul att han får göra mål.

Nu väntar semifinal mot Skellefteå, matchserien drar igång redan på tisdag nere i Kraft Arena.