Inför kvartsfinal 6

Det råder inget tvivel om att Globen kommer koka ikväll. Djurgården måste vinna och spelare, publik m.m. kommer göra allt som krävs för att få fram en sjunde avgörande match på söndag.

I Djurgården saknades Marcus Krüger, Stefan Lassen och Nils Ekman senast. Det är oklart angående vilka av dessa herrar som kommer till spel ikväll. Det enda vi vet är att Nils inte spelar.

Luleå saknar Elias Fälth samt Jonas Berglund som är magsjuk.

Luleå måste vara ruskigt effektiva i powerplay då man väl får chanser. För numerära överlägen kommer Luleå inte bli bortskämda med ikväll. Publiken kommer sätta en otrolig press på domarna som jag hoppas pallar trycket.

Jag är dock inte säker på att domarna pallar trycket från 13 000 galna djurgårds-anhängare och för att vi ska slippa en avgörande match på söndag krävs det att Luleå utnyttjar powerplay-spelet samt att Anders Nilsson gör sin livs match i kassen.

Dessutom måste försvarsspelet fungera klockrent i fem mot fem. För Djurgården är ett skickligare lag och har visat sig starkast med lika många man på banan de senaste två matcherna.

Laddar upp inför kvällens dramatik med en heldag på Vallsberget där skidåkning, landhockey och annat trevligt väntar.

God morgon.



Lyckas Luleå tysta Globen ikväll och ta sig till semifinal för första gången på tio år - eller får vi en sjunde och helt avgörande kvartsfinal i Coop Arena på söndag?

// Berra


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0