Det blir en avgörande match

Luleå gör en bra bortamatch och hade 0-0 en bra bit in i tredje perioden. Luleå orkar dock inte hålla emot och tillslut får Djurgården hål på Anders Nilsson.

Det blir 2-0 till Djurgården inför ett gungande Globen och därmed får vi se en sjunde och helt avgörande kvartsfinal på söndag i Coop Arena.

Det kommer inte bli vackert, det kommer inte bli något finlir, men en sak är jag säker på att det kommer bli - nämligen kamp.

I kvällens match var det ställningskrig i större delar av matchen och då kan ni tänka er hur det kommer se ut på söndag. Det känns som att Djurgården har ett litet mentalt övertag på Luleå efter att ha vunnit tre raka matcher och hämtat in 3-0 till 3-3 i matchserien.

På söndag ska det avgöras och det kommer vara galet nervöst. Hoppas bara att Luleåspelarna kan hålla nerverna under kontroll, annars kan Djurgården bli historiska...

***

Det blir en sjunde avgörande match även i matchserien mellan Skellefteå och Linköping. Såg sista tolv minutrarna av den matchen ikväll eftersom Luleås match slutat betydligt tidigare än denna tillställning.

Skellefteå hade 2-2 och jag började tro på förlängning, då klev Jan Hlavac fram och satte dit 3-2. Skellefteå plockade ut Hadelöv men man orkade inte komma igen och istället gjorde LHC 4-2 i tom kasse. 

Västerbottningarna har helt klart stor fördel i och med hemmaplan där man är otroligt starka men precis som i Luleås matchserie ska det spelas om det och det känns svårt att sia om utgången.


// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0