Elitseriegenomgång del 8 - Luleå HF

Så har vi kommit fram till avsnittet då det är dags för laget som den här bloggen kretsar runt mest att granskas. I fjol hade man inga förväntningar på sig och tog sig ganska oväntat till semifinal. I år är kraven och förväntningarna betydligt högre, frågan är om man kommer klara av pressen?

Nyförvärv
Johan Gustafsson, målvakt, Västerås
Niclas Wallin, back, San José Sharks
Daniel Gunnarsson, back, Leksand
Lukas Kilström, back, Södertälje
Jonas Berglund, forward, Piteå
Damien Fleury, forward, Västerås
Johan Harju, forward, Tampa Bay
Mattias Persson, forward, Troja-Ljungby
Sami Sandell, forward, Troja-Ljungby
Ville Viitaluoma, forward, HPK

Förluster
Anders Nilsson, målvakt, New York Islanders
Fredrik Styrman, back, Skellefteå
Pierre Johnsson, back, Frölunda
Pär Arlbrandt, forward, Linköping
Anders Burström, forward, slutar
Mats Lavander, forward, Brynäs
Karl Fabricius, forward

Kommentar: På pappret är den här truppen bättre än fjolårets. Nyförvärv som Niclas Wallin och Johan Harju får en att någonstans i huvudet börja drömma om SM-guld. Bredden på back- och forwardssidan är riktigt bra. Backsidan ser spännande ut där en spelare som Lukas Kilström kommer bli oerhört rolig och intressant att se. Ville Viitaluoma är ett annat mycket spännande nyförvärv som jag hoppas kommer bli riktigt bra tillsammans med Joonas Vihko.

Om man tittar på spelarförlusterna så är kulturbärarna Anders Burström och Mats Lavander självklart jättetråkiga att tappa. Annars så är utan tvekan Anders Nilsson den största förlusten. Johan Gustafsson är säkert oerhört talangfull, men jag sätter ett stort frågetecken för Västerås-målvaktens psyke och rutin, något som kommer krävas under ett långt slutspel.

I dagsläget känns det som att detta lag minst bör ta sig till semifinal. Jag tror inte jag är ensam med filosofin att om det är något som kommer hindra Luleå från en final så är det målvaktssidan. Men i ett slutspel kan allt hända, så det gäller bara att ta sig dit, och det kommer man göra.

Imorgon är det Modos tur att grankas.

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0