Elitseriegenomgång del 5 - Färjestads BK

I det femte avsnittet av min genomgång av lagens silly season har turen kommit till Färjestad. Fjolårssäsongen gick så bra som det kunde gå, det blev SM-guld efter ett hyfsat enkelt slutspel där man var överlägsna. Ska Färjestad lyckas försvara guldet i år, eller kommer den klasiska baksmällan göra sig påmind?

Nyförvärv
Niklas Czarnecki, tränare, Brynäs
Fredrik Pettersson-Wentzel, målvakt, Almtuna
Johan Larsson, back, Bofors
Joakim Hillding, forward, Växjö
Peter Wennerström, forward, Bofors

Förluster
Tommy Samuelsson, tränare, Wien
Jörgen Jönsson, assisterande tränare
Alexander Salak, målvakt, Chicago Blackhawks
Andro Michel, målvakt, Örebro
Jonas Junland, back, Barys Astana
Markus Karlsson, back, Borås
Dick Axelsson, forward, MODO
Emil Kåberg, forward, Örebro
Pelle Prestberg, forward, Leksand
Mattias Sjögren, forward, Washington Capitals

Kommentar: De regerande mästarna ser ut att få ett riktigt starkt lag även i år. Man har värvat smart, men inte bara värvat för att värva. Man har kvar stommen i laget. Visst, förluster som Dick Axelsson, Mattias Sjögren och Emil Kåberg är tunga. Men det råder ingen brist på kvalité och spets när man tittar på Färjestads trupp.

Det som jag tycker kommer bli mest intressant att se med höstens Färjestd är hur det kommer gå för nya tränaren Niklas Czarnecki, hämtad från Brynäs. Jag tror det kommer bli den största utmaningen för årets Färjestad. Det är inte alltid så lätt att få en ny tränare och en ny röst i båset som ska ge en order och direktiv.

Det är länge till premiären och för tidigt att tippa, men jag tror mycket väl att Färjestad kan bli första laget sedan Djurgården 2001 att försvara ett SM-guld. Men som sagt, det är länge kvar till premiären och mycket kommer hända.

Imorgon är det dags för Hv71 att granskas.

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0