Elitseriegenomgång del 1 - AIK

Så är det dags för min stora genomgång av lagens silly season så här långt. Först ut är alltså fjolårets succé-nykomling AIK. Det tog stopp i semifinalen mot Färjestad i våras, kan man upprepa något liknande i år?

Nyförvärv
Markus Svensson, målvakt, Malmö
Tobias Viklund, back, Frölunda
Christopher Aspeqvist, back, Huddinge (tryout-kontrakt)
Linus Videll, forward, Södertälje
Robert Rosén, forward, MODO

Förluster
Christopher Heino-Lindberg, målvakt
Björn Bjurling, målvakt
David Engblom, back/forward, slutar
Filip Olsson, back, Mörrum
Mikael Österberg, back
Peter Nolander, back, Mora
Mattias Beck, forward, Mora
Johan Andersson, forward, Timrå
Tobias Ericsson, forward, Mora
Richard Zednik, forward
Rastislav Pavlikovsky, forward

Kommentar: När man tittar på den trupp som Anders Gozzi hittills har sytt ihop så är känslan att detta är ett lag som precis som i fjol kommer ligga där kring de sista slutspelsplatserna. Man har värvat smart där Robert Rosén och Linus Videll är de främsta namnen. Att man fick behålla Viktor Fasth ytterligare en säsong var naturligtvis oerhört viktigt. Det är ingen nyhet att ett lag med en riktigt bra målvakt är slagkraftigare än ett lag med en "okej" målvakt.

Bland spelarförlusterna så är det väl framför allt Rastislav Pavlikovsky som sticker ut ur mångden. Men man har varit ute i god tid och ersatt spelartappen, dessutom har man fått behålla stommen i laget.

Det luktar slutspel. Det kan hända saker fram till premiären, men detta är alltså min bedömning just nu. Jag tror att "Gnaget" kanske till och med kan hamna lite högre upp än i fjol. Men som sagt, det är länge kvar till premiären och det kan hinna hända mycket i samtliga lag. Vi ska också komma ihåg att det andra året som nykomling ofta är kännbart tufft, speciellt med tanke på fjolårets succé.

Imorgon är det Brynäs tur att granskas.

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0