Skellefteå segrade i derbyt

Skellefteå besegrade Luleå i kvällens derby med 2-0. Skellefteå var snäppet hetare då det kom till de avgörande momenten i matchen. Luleå gör en bra bortamatch men pucken studsade inte Norrbottningarnas väg ikväll, samtidigt som Andreas Hadelöv som vanligt var bra då det var Luleå på andra sidan.

Anders Nilsson gör verkligen en kanonmatch och vi ska tacka honom för att Skellefteå inte drog iväg målmässigt i första perioden. I andra perioden var det Luleå som till största del förde spelet då man bland annat fick chans att spela fem minuters powerplay efter en tackling av Oscar Linberg på Konstantin Komarek, det sägs vara en hjärnskakning på Österrikaren.

Då inte Luleå fick utdelning under dessa fem minuter började tankarna snurra i huvudet hos mig, ikväll ska pucken bara inte in bakom Hadelöv - och så blev det. Skellefteå får ett viktigt psykologiskt mål 19.05 efter en styrning av Erik Forsell in mellan benskydden på Anders Nilsson.

I tredje perioden pressar Luleå på för en kvittering och har en hel del lägen, men istället kontrar Skellefteå och då behöver Mikko Lehtonen bara ett läge för att sätta 2-0 och avgöra derbyt.

Om man bortser från resultatet så måste jag säga att det var ett trevligt derby och bra intensitet ute på banan. Bra stämning som vanligt på läktaren då dessa två lag möts.

Nu är det bara att ladda om för Luleås del och sikta på nio poäng till veckan då tre raka hemmamatcher väntar. Först ut är Timrå på tisdag.