Förlust mot SSK - Sopanen lämnar

Såg inte kvällens match men Södertälje vann med 1-3. Luleå tog ledningen i powerplay genom Simon Hjalmarsson, sedan vet jag inte vad som hände.

Efter att ha tittat på höjdpunkterna har jag en fråga: Varför får Rautio vakta målet? Ännu en tabbe av honom denna match och av höjdpunkterna att döma ser han otroligt tafatt ut och gör sig liten i målet.

Kan bara konstatera att "viktiga veckan" resulterade i tre poäng av nio möjliga. Fem mål framåt på tre matcher. Suck och åter suck...


***

Luleå Hockey meddelade ikväll att man gör sig av med både Lars Lökken Östli och Vili Sopanen. Lars Bergström grundar besluten om bägge spelarna på att det är en bra konkurrenssituation på både back- och forwardssidan. "Osten" tycker man har bra med egna juniorer som kan kriga om platserna.

I skrivande stund har det blivit den 30 januari, om två dygn är transferfönstret stängt och enligt mig har Luleå fortfarande ingen riktig målskytt. Kommer det någon nyhet snart från MR.Cheese månne?


***


Skellefteå visar idag återigen varför man ligger uppe och tampas om förstaplatsen med HV71. Underläge och tio sekunder kvar att spela. Då kliver Mikko Lehtonen fram och kvitterar. Matchen till förlängning och straffar och då vet ni vilka som vann - Skellefteå såklart.

Tio sekunder från noll poäng förvandlades till två poäng. Imponerande.


// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0