Ingen vinnarmentalitet i årets Luleå Hockey

Luleå slarvade bort två poäng ikväll hemma mot Brynäs. Ledning med 2-0 förvandlades till straff-förlust med 2-3. Luleå skapade chanser och spelade med bra fart - men det räcker inte. I förlängningen hann jag tänka mål två gånger men pucken ville inte in. Jag tror inte det är någon tillfällighet.

Vi har sagt det förut och det är bara att konstatera - det finns ingen spets och vinnarmentalitet i Luleå Hockey. Man  kan föra spelet och stundtals spela ut motståndarna, som ikväll till exempel. Men när det kommer till de heta chanserna, då det är skarpt läge och nerverna börjar märkas - då är Luleå för klena.

Pär Arlbrandts straff var snygg - men vad hjälpte det då Silfverberg gjorde mål på båda sina straffar och visade det som Luleå saknar - vinnarmentalitet.

Sen kan man fråga sig varför Cam och Chris Abbott fick slå varsin straff. Båda bröderna hade missat mängder med chanser under ordinarie tid och i sudden och psyket kan inte ha legat på topp då de klev fram till straffpunkten. Resultatet blev därefter också.

Anders Nilsson var fladdrig i buren och skulle ha tagit båda Brynäs mål. Tycker ändå att man inte kan skylla förlusten på honom - gör man inte mer än två mål i en match av den här karaktären fixar man inga tre-poängare.

Nej Luleå, tillbaka till spelet som ni spelade mot Södertälje i torsdags och det spel som ni spelade hela hösten. Tight försvar, lite skott framåt och enkla skott med mycket trafik framför mål. Det är då målen kommer och det är det spelet som kommer krävas för att vinna matcher av den här karaktären, det vill säga alla matcher som återstår.

Det är bara så, Luleå har inte ett spelarmaterial bra nog för att föra matcher, vi klarar inte det - ett tydligt bevis var kvällens match.

I och med kvällens förlust rök med största sannolikhet chansen på topp 4 också.

Tråkigt - men sant.


// Berra


Kommentarer
Postat av: miriam

Men huvva berra, de var ju mer otur att det inte blev mål! det var ju så nära otroligt många gånger.. och visst håller jag med dej om att luleå har svårt att vinna, men var inte så negativ. jag tycker inte alls det är så dåligt som du säger ! speciellt inte idag, idag tyckte jag mer att det bara var otur !

2011-02-20 @ 01:00:44
Postat av: Berra

Miriam: Visst spelar otur in en hel del men man kan inte ha otur hur länge som helst. Luleå har ingen riktig spets och det kommer därför bli intressant att se hur det kommer gå i slutspelet. Det kommer komma perioder under resterande del av säsongen då allt går in som i höstas. Men sett överlag så har inte Luleå tillräckligt med kvalité för att gå långt i ett slutspel.



Mvh Berra

2011-02-20 @ 13:46:24
Postat av: Armanlone

I really enjoyed my visit. A great site

2011-05-19 @ 08:15:37
URL: http://armanlone.blogetty.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0