Ännu en vändning

Precis samma start som mot Skellefteå. Halvsegt, bekvämt och motståndarna som dominerade. Det dröjde inte länge innan Luleå låg under med 2-0. Sedan vaknade Norrbottningarna.

Niklas Olausson kunde sätta reduceringen till 1-2 i mitten av första, ett resultat som stod sig perioden ut. Den andra perioden blev mållös innan Sebastian Enterfeldt kunde kvittera tidigt i den tredje perioden med en man mer på isen.

Chris Abbott fullbordade vändningen 10.30 in i sista perioden då han styrde in en hård passning av Joonas Vihko. Pär Arlbrandt fastställde slutresultatet 2-4 i tom kasse.

En imponerande vändning av Luleå som ser riktigt starka ut. Det enda tråkiga var att Janne Niinimaa fick utgå med en misstänkt ledbandsskada, mer utförlig rapport om skadan väntar vi på.

Djurgården borta är verkligen en stentuff uppgift och sättet som Luleå löste den på gör mig imponerad. Härligt att se hur man stängde matchen efter 2-3, precis som man stängde tillställningen efter 4-2 mot Skellefteå i torsdags. Nu väntar AIK borta på tisdag - det känns som tre poäng.

***

Skellefteå befäste sin serieledning då man körde över Brynäs hemma med 6-2 i eftermiddag.

***

Jag skulle inte vilja vara supporter till Modo, Frölunda, Timrå, AIK eller Södertälje för tillfället. Det är en riktig spännande vecka som väntar då streckstriden är jämnare än på många år. Vi som följer streckdramatiken med opartiska ögon har, bortsett från våra egna lags matcher, en hel del härliga drabbningar att se fram emot till veckan.

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0