Stabil seger

Luleå kontrollerade kvällens match mot Djurgården från början till slut och vann fullt rättvist med 3-1. Efter ett par matcher då forcheckingen och det aggresiva försvarsspelet har varit lite sådär så gjorde man en riktigt bra match ikväll - både försvars och anfallsmässigt.

Simon Hjalmarsson var glödhet och låg bakom samtliga mål ikväll med två mål samt ett assist. Chris Abbott fungerade riktigt bra ihop med Hjalmarsson, också har vi ju denna finne i Joonas Vhiko som alltid gör bra matcher.

Ett stort fett beröm ska Konstantin Komarek, Jonas Berglund och Christian Nyman ha. Alla tre var otroligt bra ikväll, speciellt Jonas och Konstantin, deras kedjor skapade riktigt långa anfall ibland.

Imponerande att se hur Luleå kan ta bort ett lag som Djurgården i en match trots att man saknade fyra ordinarie spelare. Det är ett bevis på hur svårt det är att stoppa ett lag med det här spelsystemet då allting sitter - och det gjorde det ikväll.


Skellefteå bortsbesegrade Modo med 1-5 och hakar alltså på Luleå i racet om förstaplatsen. Joakim Lindström var stekhet ikväll då han stod för två mål och två assist.

Frölunda är tillbaka i verkligheten efter förnedring och 6-1-förlust ikväll mot Linköping.


// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0