Grattis Jörgen!

Jörgen tar hem kvällens tipstävling. Samtliga tippare stannade på två rätt ikväll och därmed fick antalet mål avgöra. Det blev totalt 28 mål i kvällens omgång och därmed tog Jörgen hem det eftersom han var närmast med sina 26 mål. Grattis!

I Coop Arena utspelades det en liten småmärklig match ikväll. Luleå var halvsega och spelade inte särskillt bra. Man såg ut att gå mot en förlust då man låg under med 1-3 med drygt fyra minuter kvar av matchen. Då tog sig Luleå samman och visade en enorm kämpaglöd - är övertygad om att man skulle ha kört över Timrå om man spelat med samma inställning under hela matchen som under de sista fyra minutrarna.

Jonas Rönnqvist satsade friskt och plockade målvakten redan med fyra minuter kvar då man fick med sig en utvisning, det skulle visa sig bli ett genidrag. 2-3 kom 17.48 efter att Janne Sandtsröm avlossat ett skott som letade sig in i mål. Luleå fortsatte att ånga på och fick även med sig en till utvisning. I spel sex mot fyra kom sedan kvitteringen efter att Pär Arlbrandt dragit iväg ett skott som fick hela Coop Arena att explodera - tidpunkt 19.36.

I förlängningen fick Luleå det jobbigt då man i slutet av tredje drog på sig två utvisningar vilket resulterade i två minuters fem mot tre för Timrå. Hemmalaget stod emot hela det numerära underläget efter fantastiskt slit av Anders Burström och Robin Jonsson, men precis då man blivit fulltaliga så kom avgörandet från Timrå och man knep därmed bonuspoängen.

Man kan inte klaga på underhållningen trots att det var halvlojt första två perioderna. Glädjen i slutet av tredje perioden väger över och trots att det bara blev en pinne så måste man vara nöjd med tanke på hur det såg ut. Tycker det är starkt av Luleå att komma igen trots att man spelade långt ifrån sin normala standard ikväll.

Anders Nilsson var darrig och skulle ha tagit minst ett av målen ikväll - kanske två. Trodde aldrig jag skulle säga detta men nu vill jag se David Rautio som en utpräglad förstamålvakt. Nilsson har stått de tre senaste förlustmatcherna, det är ingen slump.

Thomas Raffl är som ett surt mjölkpaket, han blir bara sämre och sämre för varje dag som går. Glider in i situationerna och slår bort passning efter passning.

Luleå var bleka och Timrå gör en bra bortamatch. En poäng är ju bättre än ingen och att spela så här och få med sig poäng är bra gjort.

Nya tag mot Hv71 på lördag i Jönköping - en tuff match väntar och Luleå måste spela på absolut topp för att ta poäng.

Skellefteå besegrade just Hv71 ikväll med 4-1. Skellefteå, som vann skotten med hela 38-15, går som tåget och med en match mer spelad är man nu endast två poäng bakom serieledande Luleå.