Det finska spöket

Det hade inte skett sedan 1997. Idag var dagen då Sverige skulle bryta den dystra sviten och ta hem Karjala Cup. Och allt som började så bra, man spelade precis som tidigare matcher och i andra perioden tog Tre Kronor också ledningen.

Sen kom tredje perioden, nerverna och tankarna. Finland lyfte upp spelet och med hemmapubliken i ryggen så malde man ner Sverige och tillslut så började målen trilla in. 1-1, 2-1 och 3-1 till Finland.

Sverige försökte sedan de sista minutrarna att reducera men trots utplockad målvakt med mer än två minuter kvar så lyckades inte Sverige få in någon puck, istället kunde Finland sätta spiken i kistan och göra 4-1 i tom kasse och ta hem Karjala Cup.

Finland är fortfarande storebror i dessa småturneringar men Sverige och Pär Mårts har något intressant på gång och även om det är långt dit så längtar jag redan nu till Hockey-VM framåt våren.

Man måste ändå berömma detta unga svenska landslag som ändå har gjort en fullt godkänd turnering. Pär Arlbrandt fick lira tillsammans med Olausson idag och det gick väl hyfsat. Man fick tryck någon gång i powerplay men det var verkligen inte någon höjdarmatch från den duon, enligt mig. Kul ändå att de får chansen att visa upp sig och några gånger under matchen så visar de verkligen hur samspelta dem är.

Elias Fälth, lugn, stabil, säker med puck - mer behöver jag inte säga.

Nu blir det film och lite blåbärspaj som får avsluta helgen.

På tisdag rullar Elitserien igång igen.

Yes!


// Berra


Kommentarer
Postat av: Larsha

Inte varit någon större fan av Daniel Fernholm, men tyckte han var bäste back idag! Däremot Junland NEJNEJNEJ!

2010-11-14 @ 22:36:37
Postat av: Berra

Larsha: Håller med dig! Junland hade det inte lätt och visar att han har en del att jobba med innan han håller på internationell nivå!



Mvh Berra

2010-11-14 @ 22:57:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0