Bottennapp mot Brynäs

Brynäs besegrade Luleå Hockey med 4-2 igår, och enligt folk som har sett matchen så ska Luleå inte alls ha varit bra. Luleå har alltid haft svårt med Brynäs men jag trodde ändå att det skulle bli vinst igår. Nåja, det är bara ladda om för ny match på tisdag då Linköping gästar Coop Arena. Det ska bli intressant att se hur revanschsugna hemmalaget är då.

Skellefteå AIK tog en fin skalp nere i Karlstad även om det blev spännande. Västerbottningarna hade en betryggande 0-4-ledning i tredje perioden men Dick Axelsson i Färjestad såg till att skapa ordentlig nerv i matchen när man kom ikapp till 3-4. Ändå starkt av Skellefteå att få med sig alla tre poängen från Karlstad.


Enligt uppgifter till Sportbladet så sparkar Skellefteå Pavel Skrbek. Han ska tydligen vara på väg till Frölunda. Länk.


// Berra

Inför Brynäs-Luleå

Hinner ändå med ett inlägg inför kvällens match i Gävle mellan Brynäs-Luleå.

Brynäs är alltid knepiga att möta i deras hemmahall men är det någon gång man ska möta dem så är det nu. Laget är inne i en brutal formsvacka med 2-10 i målskillnad på de senaste två matcherna.

Thomas Greiss, målvakts-förvärvet som skulle stänga målet och börja vinna matcher åt Gävle-laget har fullständigt kastat in puckarna i de två matcherna han spelat. Samtidigt så har hela laget uppträtt lojt och slarvigt och man kommer får det hett om öronen ikväll om man inte tar sig i kragen och börjar spela som ett Elitserielag.

Läget i lagen inför kvällen då: I hemmalaget så saknas backen Lars Jonsson och Thomas Greiss får fortsatt förtroende i målet.

Hos gästerna från Norrbotten så är det skadefritt bortsett från långtidsskadade Pierre Johnsson. Anders Nilsson vaktar målet.

Nedsläpp 18:30.

Mitt tips: Brynäs-Luleå 1-3


Skellefteå gästar Karlstad för match mot serietvåan Färjestad ikväll och går vid vinst och tre poäng om Färjestad och upp på andraplatsen i tabellen. Både Skellefteå och Färjestad har imponerat på slutet och jag tror det kommer bli en riktig batalj i Löfbergs Lila i eftermiddag.

Nedsläpp 16:00.


// Berra

Fullt upp...

...har jag även nu i helgen så det skulle inte vara så konstigt om bloggen kommer vara död även denna helg. Luleå möter ju Brynäs borta imorgon och ett inlägg efter den matchen kommer mest troligt att komma först på söndag.

Hoppas ni har överseénde för detta.

Trevlig helg!


// Berra

Grattis guffan!

Guffan tog hem kvällens tipstävling med sina fyra rätt som han var ensam om att ha. Grattis!

Luleå fortsätter dryga ut hemmasviten - ikväll plockade man ner Södertälje på jorden. 3-2 skrevs slutresultatet till och Södertälje ska tacka sin målvakt Pontus Sjögren för att siffrorna inte blev större. Luleå gör ingen toppmatch, spelar halvtamt men är ändå så pass mycket bättre än motståndarna ikväll.

Simon Hjalmarsson tvåmålsskytt - kul för Simon som för övrigt hade namnsdag idag. Chris Abbott fick göra mål efter fint pass av, just det - brorsan Cam.

Det enda negativa ikväll var väl att David Rautio inte alls spelade bra i målet. Han gjorde halvtaskiga ingripanden på Södertäljes båda mål. Speciellt det andra som såg otroligt billigt ut. Att Luleå ändå går ut och vinner med en för dagen risig målvakt är såklart grymt starkt.

Övriga kommentarer kring dagens omgång:

*Modo förlorade hemma mot Färjestad med 0-3 ikväll och sviten utan gjorda mål för Ö-viks-gänget är därmed uppe i fyra matcher nu. Heja Challe!

*AIK tog en mycket imponerande 0-3-seger borta mot Brynäs ikväll. Frågan som man dock ställer sig efter matchen är vad Greiss och resten av laget håller på med. Ingnen energi, ingen glöd och ingen vilja. Luleå möter Brynäs borta på lördag och om Brynäs kommer spela på samma sätt då som man gjort i de två senaste matcherna så är då jag inte ett dugg orolig inför den matchen.

*Skellefteå tog ner Frölunda på jorden efter deras två raka segrar. Västerbottningarna vann med 3-1 där Fredrik Warg gjorde två mål för hemmalaget. Frölunda tabelljumbo igen.

Serieledare med sju poängs marginal, en dag till höstlov och frukostbuffé på skolan imorgon. Man klagar inte.


// Berra

Tipstävling - omgång 5

Då var det onsdag och tipstävlingen stundar för dörren, imorgon vankas det full omgång i Elitserien som nu har hunnit bli 14 omgångar gammal.

Här är mitt tips:

Luleå-Södertälje 1
Kommentar: Två lag med fina formkurvor. Tror dock att det blir hemmavinst här. Luleå har inte tappat poäng på hemmais denna säsong och jag tror inte man gör det denna gång heller.

Skellefteå-Frölunda 1
Kommentar: Skellefteå imponerade senast samtidigt som Frölunda har fått lite luft under vingarna efter två raka segrar här på slutet. Blir dock hemmaseger här också.

Modo-Färjestad 2
Kommentar: Modo har inte lyckats göra mål på tre matcher. Kommer det här? Ja mål tror jag att man kommer göra men matchen tar Färjestad hem.

Brynäs-AIK X
Kommentar: Brynäs blev förnedrade sist - AIK blev nollade. Känns som en kryssmatch det här.

Djurgården-Linköping 2
Kommentar: Jag tror att Linköping är riktigt revanschsugna efter Skellefteåmatchen senast. Djurgården blev nollade senast av Frölunda och kommer säkert också att vara taggade. Dock så tror jag inte att man räcker till mot Linköping här.

Hv71-Timrå 1
Kommentar: Hv71 har kommit igång, Timrå har gått lite upp och ner på slutet. Blir en jämn tillställning som Hv71 tar hem med fördel av hemmaplan.


Totalt antal mål denna omgång: 34

Det var mitt tips, nu väntar jag på era.


// Berra

AIK nollade

Luleå Hockey nollade AIK på Hovet ikväll med 0-3. Luleå fortsätter spela otroligt bra defensivt och gör några mål framåt.

Elias Fälth och Sebastian Enterfeldt fick göra sina första Elitseriemål ikväll, kul. Det tredje målet gjordes utav Cam Abbott. Anders Nilsson får hålla nollan, alltid lika roligt.

En stabil insatts i en ganska jämn match men Luleå jobbade snäppet hårdare och det lönade sig.

Skellefteå tog en imponerande bortaseger mot Linköping med 1-4. Hlinka, Hlavac och Melichar har inte bidragit med någon positiv effekt till Linköping som nu har två raka förluster. Skellefteå genomförde matchen klockrent och Andreas Hadelöv var svår att överlista ikväll.

Frölunda har börjat vinna, andra raka segern ikväll, 3-0 mot Djurgården. Robin Lindqvist gjorde blandannat mål för göteborgarna. Södertälje är dock ännu hetare. Ikväll körde man över Brynäs med hela 7-2 och har nu tre raka segrar, på torsdag gästar man Coop Arena.

Modo har spelat nio perioder utan att göra mål - mörka November närmar sig Challe.


// Berra

Ändringar inför match

Snart nedsläpp, pulsen börjar stiga. Dock så kommer Janne Niniimaa inte till spel ikväll heller. Det ska tydligen handla om en lättare skada i ryggtrakten. Det innebär att Topi Jaakola bildar backpar med Lars Lökken Ötsli ikväll.

Känner mig inte orolig, Niniimaa saknades senast mot Skellefteå och det gick ändå bra. Tycker att Lökken bara ser bättre och bättre ut för varje match som går, ritktigt roligt.

Snart nedsläpp. Krossa Gnaget!

// Berra

Inför AIK-Luleå: Niniimaa tillbaka

Imorgon tisdag så är det dags för ny match för Luleå då det är full omgång i Elitserien, på en tisdag - när hände det senast?

Luleå åker ner till Stockholm för att ta sig an AIK, en match som jag tror kommer bli tuffare än vad många tror. Luleå ska bara ha AIK bakom sig i tabellen men ett AIK på Hovet är ingen lätt nöt att knäcka.

Spelar Luleå bara sitt spel fullt ut och går in med rätt inställning till matchen så kommer man vinna, det är jag övertygad om. Däremot är jag inte lika övertygad om att det kommer bli en lätt seger, det kan mycket väl komma att handla om en uddamålsseger eller något liknande för Norrbottningarna.

I Luleå så är backen Janne Niniimaa tillbaka i laget efter en förkylning som hindrade honom från spel mot Skellefteå i lördags. Därmed så mönstrar Luleå fullt manskap bortsett från långtidsskadade Pierre Johnsson, målet vaktas av Anders Nilsson.

I hemmalaget är det däremot lite frågetecken. I senaste matchen mot Södertälje så saknades Daniel Bång, Tobias Ericsson, Jonas Liwing och Patric Blomdahl. Mot Luleå är Bång och Ericsson tillbaka, eventuellt även Blomdahl. Jonas Liwing är dock fortsatt borta från spel.

Mitt tips: AIK-Luleå 2-4


// Berra

Luleå bortaslog Skellefteå

Luleå Hockey fortsätter att storma på i årets Elitserie. Igår knep man två av tre poäng i derbyt mot Skellefteå - på bortaplan. Jag kan inte beskriva hur underbart det känns, men ni andra Luleåsupportrar där ute förstår nog det.

Jag kunde som jag skrivit tidigare inte vara på plats igår men jag fick liverapporter under matchen och man kastades mellan hopp och förtvivlan. När sedan Pär Arlbrandt sänker Skellefteå i förlängningen med sitt 2-3-mål i sudden så var det en otroligt tung sten som släpptes från axlarna. Vi kan faktiskt vinna där nere i en tävlingsmatch, även om det var en seger i förlängning. Men man måste ju börja någonstanns, eller hur?


**


Så då till det tråkiga med gårdagens derby, det är naturligtvis att en Luleåbuss blivit attackerad med stenar som resulterade i att en tjej i bussen blivit skadad av glassplitter från de krossade rutorna. Det är tragiskt, och ni känner säkert till allt som hänt genom åren efter och under derbyna dessa lag emellan, så jag orkar inte skriva mer än att det är otroligt tråkigt det som sker.


// Berra

Bloggpaus

Kommer vara borta i stort sett hela helgen så det kommer inte bli något inlägg under morgondagen. Kommer tyvärr inte kunna se derbyt imorgonkväll heller men det kommer att komma ett inlägg efter derbyt, mest troligt på söndagkväll.

Som sagt, derby imorgon. Nervöst är det hos mig redan nu. Derby är derby och det spelar ingen roll vad lagen ligger i tabellen eller vad de har för formkurvor inför matchen.

Det kommer bli stenhårt och ni som varit på plats i Skellefteå Kraft Arena tidigare säsonger och beskådat derbyna mellan Skellefteå-Luleå vet vad som väntar. Det är full fart direkt från start och för Luleå så gäller det att försöka ta det här som vilken match som helst, spela sitt eget spel och vara ruskigt disciplinerade i alla beslut ute på banan. Då kan det bära hela vägen för Norrbottningarna.

I Luleå är Sebastian Meijer tillbaka, han går in som extraforward eftersom han inte spelat match på ett bra tag.
David Rautio kommer vakta kassen.

I Skellefteå saknas ögonskadade Johan Forsberg samt Mattias Lindström.

Hur slutar då detta? Ja tyvärr så tror jag åter igen Luleå får vända hem från ett derby i Skellefteå utan tre poäng.

Mitt tips: Skellefteå-Luleå 3-2


// Berra

Grattis Larsha!

Larsha är inne i ett stimm och tar ikväll sin andra raka seger i tipstävlingen, ikväll blev det fyra av sex rätt för Larsha. Grattis!

Luleå Hockey tog en riktigt härlig trepoängare hemma mot Modo ikväll. Jag var inte på plats men resultatet 1-0 och rapporter från folk som varit på plats berättar om ett Luleå som ikväll hittade tillbaka till det defensiva spelet då man inte tillät Modo att skapa många farliga chanser. Framåt gjorde Luleå det som krävdes och man ska ha missat en hel del lägen.

Kul för Lökken att få göra mål, ett riktigt hårt slagskott den norske backen fick på.

Anders Nilsson får hålla nollan, såklart alltid viktigt för självförtroendet, speciellt då han släppte in fyra mål senast.

Skellefteå åkte på en blytung förlust ikväll då man förlorade borta mot Brynäs med 2-1. Gävlelaget avgjorde då det endast återstod en minut av matchen.

Krisen fortsätter i Frölunda, förlust med 3-5 ikväll. Stackars alla Frölunda-supportrar som måste utstå att se sitt lag förankras mer och mer i botten.

På lördag är det derby i Skellefteå Kraft Arena mellan Skellefteå-Luleå. Det kommer bli jämnt men hur man än vrider och vänder på det så känns det som fördel Skellefteå inför matchen. Nåväl, vi får se!

// Berra


Förlust för PHC

Piteå gjorde en riktig kämpainsatts mot Björklöven ikväll men det blev förlust med 1-2.

Piteå krigar och sliter och inställningen är det inget fel på. Men det räcker inte, man måste skaffa sig ett ordentligt powerplay, det var otroligt dåligt ikväll. Sen så har man ofta problem i uppspelsfasen då passen antingen kommer för långt framför eller för långt bakom spelarna.

Det finns en del att jobba med, men det är tidigt på säsongen än.


// Berra

Tipstävling - omgång 4

Efter två torsdagar i rad med fem matcher så är det äntligen en torsdag med full omgång som väntar imorgon.

Här är mitt tips:

Södertälje-AIK 2
Kommentar: Tror på bortaseger här. AIK kommer vara rejält revanschsugna efter utskåpningen senast och 3-7 förlusten hemma mot Hv71. Samtidigt så är Södertälje inne i en tung period med tre raka förluster inför detta möte.

Luleå-Modo 1
Kommentar: Luleå är fortfarande obesegrat på hemmaplan denna säsong och jag tror man kommer vara det efter torsdagskvällen också. Tror Modo kommer få sota rejält för Luleås förlust mot Färjestad igår.

Brynäs-Skellefteå X
Kommentar: Det kommer bli riktigt jämnt här. Brynäs är knepiga att möta i deras hemmahall. Skellefteå har tre raka segrar inför detta möte och här tror jag förlängning eller straffar kommer få skilja lagen åt.

Linköping-Färjestad 2
Kommentar: Linköping har blandat och gett på slutet och Färjestad kom igång riktigt ordentligt mot Luleå igår. Tror på bortaseger till Karlstad här.

Hv71-Djurgården 1
Kommentar: Stockholmslaget stod för en riktigt fin vändning mot Brynäs senast. Hv71 kommer till matchen efter att ha kört över AIK i måndags. Det blir en hemmaseger här.

Frölunda-Timrå X
Kommentar: Timrå har hamnat i en liten svacka här på slutet med inte en trepoängare på fyra matcher. Timrås svacka framstår dock som väldigt liten om man jämför med motståndet deras. Frölunda är en klubb i totalkris med inte en enda trepoängare sedan den 23 september. Tror ändå på kryss, ett Timrå som vet vad de kan med en tillfällig formsvacka mot ett Frölunda som brukar ha flyt på hemmais. Därför tippar jag kryss här.


Totalt antal mål denna omgång: 34

Det var mitt tips, kom in med era innan torsdag 19:00. Ja ni börjar nog kunna det där nu.


// Berra

Piteå-Björklöven

Ikväll drar jag till LF Arena för att titta på mötet i Division 1A mellan Piteå-Björklöven. Den förre Piteåtränaren Jens Hellgrens mannar från Umeå har fortfarande inte förlorat under ordinarie tid denna säsong och kommer till matchen med en 0-7 seger senast mot Boden borta.

Piteå kommer till matchen med en 3-1 seger mot Kiruna hemma i LF Arena i söndags. Björklöven är såklart favoriter inför kvällens match men det ska bli intressant att se hur mycket motstånd Piteå kan bjuda på.


Imorgon är det torsdag och dags för omgång fyra i tipstävlingen, snart kommer mitt tips inför morgondagen att komma in här på bloggen.


// Berra

Färjestad blev för tufft - Luleå trampade källvatten

Det var ingen lätt uppgift på förhand, och det blev ingen lätt match för Luleå denna kväll. Man inledde bra med full forchecking och aggresivt spel precis som man ska, men efter två raka box-play och ett ledningsmål av Färjestad så tog energin slut.

Man skapade lägen lite här och var, men man släppte till alldeles för mycket och blev ofta rejält tillbakatryckta vilket resulterade i att när man väl fick läge att gå till attack så fanns inte kraften i benen där, ofta var det alltid någon som åkte och böt vilket innebar att man sällan kom i sammlad trupp.

Det blev förlust med 3-0 och det är bara att ta förlusten som man ska göra, gå igenom och titta på vad som man gjorde fel - rätta till misstagen och se till att Modo får sota för den här förlusten på torsdag när Ö-vikslaget gästar Coop Arena.

Det var väldigt mycket slarv hos gästerna denna kväll, ovanligt mycket felpass och när man fick lägen, som inte alls saknades, så var det en cementmur man mötte i FBK-kassen. Jag talar naturligtvis om Alexander Salak som storspelade denna kväll och såg till att Luleå aldrig ens var nära att komma ikapp.

Sedan måste jag också berömma Färjestad som lag. Man spelade väldigt trångt och tight och man såg att Luleåbackarna ibland inte var så vana vid att få så hög press på sig i egen zon. Färjestad stod upp på egen blålinje och gjorde det svårt för Luleå att ta sig in i anfallszon.

Luleå gör ingen kanonmatch men Färjestad gjorde dem dåliga ikväll, det ska Karlstadslaget ha all cred för.


**
Djurgården stod för en imponerande vändning på Hovet ikväll. Underläge med 0-3 mot Brynäs efter tjugo minuter slutade med Djurgårdsseger 4-3.

Imponerande av Hardys mannar.


// Berra

Fransson spelklar för SKA

Luleå Hockey har nu godkänt utlåningen av Johan Fransson från L.A Kings till SKA St Petersburg och därmed blir det spel i Ryssland för Franssons del säsongen ut. Skulle han bli kvar längre i Ryssland så kommer det att skapas ett avtal mellan St Petersburg och Luleå Hockey.

Länk.


// Berra

Med mindre än...

...två timmar till nedsläpp så kommer här en bild, tycker den är lite smårolig.




// Berra


Tillbaka på banan

Då var internet igång hemma och allt är i sin ordning igen.

Skönt.


// Berra

Inför Färjestad-Luleå

Internet fungerar fortfarande inte hemma så skriver detta inlägg från en dator på skolan. Luleå gästar alltså Karlstad ikväll, en match som på förhand känns väldigt oviss. Färjestad borta är alltid Färjestad borta. Samtidigt så vet alla vad årets upplaga av Luleå Hockey har klarat av hittills och det känns som att för tillfället så är ingen uppgift omöjlig för Norbbottningarna.

Luleå mönstrar samma lag som senast bortsett från att David Rautio vaktar kassen. Om Luleå ska få med sig tre poäng från Karlstad ikväll så måste man ha fått ordning på defensiven från senast. För man gör inte sju mål på bortaplan mot Färjestad, det finns inte. Det kommer bli jämnt och det känns som att det kan gå hursomhelst ikväll.

Mitt tips: Färjestad-Luleå 1-2


// Berra

Internetproblem

Internet har lagt av hemma så det är därför bloggen varit död i helgen och kommer fortsätta att vara det ett tag. Förhoppningsvis så har det nya bredbandet kommit så bloggen är igång på tisdagkväll igen, men det är inte säkert.

Hoppas att ni har förståelse för detta.

// Berra


Grattis Larsha!

Larsha tar hem kvällens tipstävling då han prickar in samtliga matcher och får alltså fem rätt, imponerande. Stort grattis till Larsha som därmed tar sin första seger i tipstävlingen denna säsong.

Luleå Hockey fortsätter på sin fina hemmasvit, även om man kastades mellan hopp och förtvivlan ikväll. Jag var inte på plats i Coop Arena denna afton men det ska ha varit väldigt svängigt vilket slutresultatet 7-4 pekar på.

Anders Nilsson ska tydligen ha varit lite halvbekväm i kassen och gjorde ett väldigt dåligt ingripande på Brynäs 2-3 mål. Det visar på styrka då ett lag med en halvtam målvakt ändå lyckas vinna.

Sju mål och sju olika målskyttar - var det någon där ute som ifrågasatte Luleås bredd inför säsongen?


Frölunda är ett lag i djup KRIS då man ikväll kunde inkassera en ny förlust hemma mot Skellefteå, 2-4.
Skellefteås Mikko Lehtonen är glödhet och gjorde två mål ikväll.

Frölunda, som nu ligger sist i tabellen, buades ut av sin hemmapublik i slutet och jag hade varit otroligt orolig om jag varit Frölundasupporter.


// Berra

Tipstävling - omgång 3

Veckorna går snabbt och vi har nu kommit fram till den tredje omgången i bloggens tipstväling. Det är som vanligt torsdagens matcher samt totalt antal mål i omgången som tippas. Här är mitt tips:

Luleå-Brynäs 1
Kommentar: Luleå ångar på och har inte tappat poäng på hemmais än i serien. Brynäs har öppnat säsongen helt okej men jag tror Luleås fina hemmaform håller i sig även denna match.

Timrå-Färjestad X
Kommentar: Timrå är bra hemma samtidigt som jag inte riktigt är säker på vart man har Färjestad så här i inledningen av säsongen, tror på kryss här.

AIK-Modo 2
Kommentar: AIK stretar på och tar någon poäng här och där men mot Modo tror jag inte att det blir några pinnar. Modo har inför matchen två raka segrar i ryggen och när den här matchen är slut tror jag den sviten är utökad till tre raka segrar.

Södertälje-Hv71 2
Kommentar: Tror det kan bli lite av en islossning för HV71 i den här matchen. Hv har inte imponerat i säsongsinledningen men här tror jag alltså på tre poäng till Jönköpingslaget.

Frölunda-Skellefteå X
Kommentar: Frölunda har rent utsagt varit riktigt usla hittills samtidigt som Skelelfteå tog en fin skallp hemma mot Linköping senast. Tror att ett villt kämpande Frölunda med energi av hemmaplan mot ett Skellefteå med stärkt självförtroende från senaste matchen resulterar i ett kryss.

Totalt antal mål denna omgång: 23

Det var mitt tips, kom in med era innan 19:00 imorgon torsdag!


// Berra

Ikväll står Sverige stilla

Jag vet, detta är en hockeyblogg och det spelas faktiskt en match i Elitserien ikväll (Linköping-Djurgården). Dock så kommer jag inte bry mig om ishockey för fem öre den här kvällen. Ikväll är det fokus på den runda läderbollen och EM-kvalmatchen mellan Holland-Sverige.

Ikväll ställs Erik Hamrén inför sitt första riktiga test som svensk förbundskapten, jag hoppas det kommer gå bra. En sak är då säker - vi har en riktig hejdundrare till match framför oss.

Avspark 20:30 TV4!


// Berra

Expressen avslöjar...

...att Johan Fransson nu ska vara klar för SKA St Petersburg i KHL. Enligt Expressen rör det sig om en utlåning från L.A Kings til SKA St Petersburg. Länk

Trodde inte att Fransson skulle komma hem till Luleå och det känns som att det här är en bra lösning för Johan som till Expressen blandannat säger att han inte vill spela i AHL och att han känner Mårtensson och Weinhandl bra sedan tiden i Linköping.


// Berra

Lindqvist till Frölunda

Först Ryssland, sedan spel i Timrå ett par matcher och nu ska Robin vara klar två år för Göteborgsklubben. Enligt Norrbottens-Kuriren så ska övergångern idag offentligt presenteras. (Länk).

Kan detta vara starten på det lyft som Frölunda behöver för att börja vinna matcher? Ja det vet jag inte men Robin är helt klart en litet tillskott även om det inte är någon spelare som ska bära laget på sina axlar. En bra utfyllnadsvärvning iallafall. Nu är det bara att köra stenhårt för Robin och visa "kenta" att han vill vara med och vända på svackan för Frölunda.






// Berra


Andra raka nollan mot blekt Frölunda

1-0 mot AIK i tisdags, ikväll blev det 3-0 mot Frölunda. Luleå Hockey är inne i ett stimm där försvarsspelet är hur tätt som helst och anfallsspelet fortsätter att fungera. Ikväll visade Luleå varför man leder serien efter nio omgångar, man har en ruskig moral i laget. Man hamnar i en liten svacka i andra perioden då man leder med 2-0 men man reser på sig i sista och kan punktera matchen i tredje perioden till 3-0.

Joonas Vhiko fungerar bra med Abbotts där finnen ikväll stod för två mål. Det sista gjorde Pär Arlbrandt i tom kasse.

Försvarsspelet är fruktansvärt imponerande där varenda spelare i laget agerar som om det var de sista dom gjorde i sitt liv.

Rautio agerar lungt och stabilt i kassen men får det lätt då Frölundaspelarna sällan lyckas ta sig in på mål. Luleå gör en klockren insatts och nu leder man serien igen.

Frölunda är ett lag i en djup svacka där "Lill-kenta" har en hel del att jobba med. Man ser allmänt bleka ut och jag vet inte vad som ska kunna få Frölunda att börja klättra i tabellen.

Skellefteå hemmabesegrade Linköping ikväll med 3-1. Västerbottningarna behåller därmed sin femtaplats i tabellen, en poäng efter fyran Färjestad.


// Berra

Inför Luleå-Frölunda

Ikväll gästar Frölunda Coop Arena för att försöka bli första lag att snuva Luleå på poäng i sin hemmahall. Luleå är hittills obesegrade i Coop Arena denna säsong och det ska bli intressant att se om Frölunda kan lyckas ändra på det ikväll, jag tror det blir svårt.

Skadeläget i Luleå är följande: Anders Burström fortsätter att vila sin huvudskada. Sebastian Meijer rehabiliterar ryggen sin och kommer därför inte till spel ikväll. Christian Nyman har problem med magen (tarmsjukdom). Därför så lånar man in Jonas Berglund från Piteå Hockey till kvällens match.

Hos gästerna så saknas förutom Joel Lundqvist även backarna Mikko Mäenpää och Christian Bäckman.

Jag tror på en ganska öppen match ikväll där Luleå som vanligt kommer gå ut och hålla i taktpinnen direkt från nedsläpp. Det är svårt att veta vart man har Frölunda. Laget har gjort minst mål i serien och trots att spelet inte fungerade något vidare mot Linköping senast så var det ändå starkt att knipa två poäng. Det känns som att om Luleå spelar på rätt sätt och har rätt inställning ikväll så ska det här inte bli några större problem.

Mitt tips: Luleå-Frölunda 4-2

Nedsläpp 18:30 i Coop Arena!


// Berra

Grattis guffan!

Kvällens tipstävling vanns utav guffan som med sina två rätt var bäst hockeytippare ikväll. Grattis!

Ikväll har jag suttit och tittat på Frölunda-Linköping, en mycket fartfylld och underhållande match där Linköping länge hade 0-1 men ett villt kämpande Frölunda kunde kriga till sig en kvittering med endast TRE sekunder kvar att spela.

Matchen gick hela vägen till straffar och där var det Mikael Johansson som blev stor hjälte för Göteborgslaget. Det var även han som kvitterade med endast tre sekunder kvar av matchen. Stor matchhjälte för Frölunda med andra ord.

Skellefteå åkte på sin andra raka förlust ikväll då man besegrades av Timrå med 3-2. En svängig match där Timrå tillslut kunde ta hem alla tre poängen.

Djurgårdens seger i tisdags verkar bara ha varit en tillfällig uppryckning för ikväll var det samma gammla visa igen. Förlust mot Södertälje med 3-1 och nu hittar man Stockholmslaget näst sist i tabellen, med endast ett annat Stockholmslag under sig, AIK. Härlig läsning med andra ord.


// Berra


Tipstävling - omgång 2

Dags att lämna mitt tips inför morgondagen då det är dags för den andra omgången av tipstävlingen här på bloggen. Inte riktigt full omgång imorgon, men vad gör det. Här är mitt tips inför torsdagens matcher:

Timrå-Skellefteå 1
Kommentar: Skellefteå ställs mot ett Timrå som alltid är svårstoppade i sin hemmaborg. Samtidigt så verkar Skellefteå ha lite problem med vissa moment i sitt spel. Blir en etta här.

AIK-Brynäs X
Kommentar: Har fått in några fina kryss de senaste torsdagarna och här går jag enbart på magkänsla, känns som en kryssmatch.

Södertälje-Djurgården 2
Kommentar: Efter en rejäl svacka så vann Djurgården mot Timrå igår och det började genast snackas om Marcus Nilsson-effekten, så varför inte ännu en seger nu då?

Färjestad-Hv71 2
Kommentar: Svår match. Hv71 lyckades tillslut ta en trepoängare när man besegrade Skellefteå igår med 2-1. Färjestad kommer till matchen med en 4-2 förlust i bagaget mot Brynäs. Färjestad är säkert revanschsugna men jag tror HV har fått lite vind i ryggen efter segern igår och därför sätter jag en tvåa på Jönköpingslaget här.

Frölunda-Linköping 2
Kommentar: Frölunda blev förnedrade av Modo senast och fick dessutom ett blytungt avbräck där Joel Lundqvist kommer att bli borta i ca tre månader. Samtidigt ångar Linköping vidare, det här känns som en ganska solklar tvåa.

Totalt antal mål denna omgång: 23 stycken.

Det var mitt tips, kom med era innan 19:00 torsdag!


// Berra

Även Harju till AHL

Då har även Johan Harju fått besked om att det blir AHL-spel i farmaligan och Tampa Bays farmalag Norfolk.

Den förra Luleåforwarden är den fjärde av Luleås NHL-spelare att kickas från sitt lag och därmed är hela kvartetten föredetta Luleåspelare i farmaligan då säsongen drar igång. Linus Omark, Mattias Modig, Johan Fransson och nu alltså - Johan Harju.

// Berra

Luleå nollade AIK - serieledare igen

Det blev en målsnål tillställning i Coop Arena ikväll. Luleå besegrade AIK med ett mål emot noll. Luleå förde spelet totalt första tjugo och med lite flyt kunde man ha haft en större ledning än 1-0 inför andra. Den andra perioden var blek från hemmalaget som resulterade i att AIK fick ha mycket puck, dock så var det få gånger som det blev farligt kring Anders Nilsson i Luleåmålet. Den tredje perioden var en fröjd för ögat att se hur Luleå stängde hemmåt och stod upp i mittzon och stod pall för AIK:s försök till kvittering gång efter gång. Luleå hade även några riktigt farliga lägen i tredje och AIK ska tacka duktige målvakten Viktor Fasth för att det bara blev 1-0.

Trots lite mål så var det härligt att se hur Luleås spel fortsätter att fungera och i första och tredje perioden så åt man upp AIK-spelarna så fort de fick tag i pucken.

Målet var ett riktigt "vinnarskalle"-mål där Chris Abbott jagade ikapp en AIK-back som skulle sätta igång ett uppspel, han snodde pucken och tryckte in den mellan benen på Fasth.

Abbottarna tillsammans med Vhiko var enligt mig kvällens bästa kedja. Karl Fabricius ska ha cred för sitt enorma slit, karln åker otroligt mycket skridskor och man ser på honom hur mycket han vill vinna.

Skotten 32-12 till Luleå vittnar om kraftig hemmadominans. Målen blev få - men man vinner ändå, starkt. Igelkottförsvaret fortsätter att fungera.

En nolla för Anders Nilsson var självklart roligt.

Nu är det spelledigt för Luleå på torsdag och på lördag väntar ny hemmamatch då Frölunda kommer på besök, ett Frölunda som blev styckade av Modo ikväll, 6-0 säger det mesta.

Skellefteå bortaförlorade med 2-1 mot Hv71 efter att man tagit ledningen men sedan tappat. Detta var Jönköpingslagets första trepoängare denna säsong.


// Berra

Omark till AHL

Då har beskedet kommit som var ganska så väntat. Linus Omark skickas från Edmonton ner till farmalaget Oklahoma City Barons. Tråkigt för Linus men även om han har imponerat på ledningen i Edmonton och på publiken som uppskattat honom så känns det som att han hade en farmalagsstämpel på sig redan då han kom dit.

Tror Linus inte bryter ihop för det här, han har en ritkig vinnarskalle och nu får han ta och lura brallorna av lite AHL-backar, inte helt fel det heller även om han så klart hade hoppats på NHL-spel direkt.


// Berra

Tre poäng är ett krav!

Imorgon gästar AIK Coop Arena och mörka, blåsiga Norrbotten. Dessutom ställs man mot ett hemmastarkt Luleå som inte förlorat i sin hemmahall hittills sedan grundserien startade. Allt annat än hemmaseger imorgon skulle vara så otroligt dåligt så jag vet inte vad.

Jag förväntar mig ett respektlöst Luleå som kommer ut och fullständigt kör full gas direkt från nedsläpp och inte visar någon som helst respekt för motståndarna, precis som man gjort i säsongens tidigare två hemmamatcher vilket har resulterat i sex poäng från dessa två matcher (Skellefteå 5-3 och Hv71 3-2).

AIK kommer göra allt vad man kan för att sätta käppar i hjulen för hemmalaget men jag tror inte man kommer lyckas nå vidare.

Läget i laget är följande: Det finns ett frågetecken för Fredrik Styrman inför morgondagen men det är inte säkert än hur det blir. Om inte Styrman kommer till spel så bildar Lars Lökken-Ötsli backpar med Robin Jonsson. Anders Nilsson kommer vakta målet, annars är det samma lag som senast.

Mitt tips: Luleå-AIK 5-1


// Berra

Linköping upp i topp

Linköping besegrar Luleå med 2-1. Linköping ledde med 2-0 efter två perioder. Luleå pressade på i tredje perioden och fick en reducering tidigt i tredje genom Mats Lavander. Sedan jagade man en kvittering men man lyckades bara få hål på Norrena en gång under matchen och det räckte alltså inte till seger.

En mycket jämn tillställning i Cloetta Center där skotten vanns utav Luleå, 21-25.
Luleås första förlust denna säsong efter sextio minuter innebär därmed att Linköping tar över serieledningen av Norrbottningarna.

Nu väntar AIK hemma på tisdag, då en ny segersvit ska påbörjas.


// Berra

Toppmöte i eftermiddag

Klockan 16.00 i eftermiddag släpps pucken i toppmötet mellan Linköping-Luleå. Båda lagen har öppnat serien oerhört starkt och det känns otroligt ovisst hur det kommer gå idag. Jag har en liten halvdålig känsla inom mig som säger att den första förlusten på ordinarie tid för Luleå kommer idag, men jag hoppas att jag har fel.

En poäng i denna match skulle inte alls vara fy skam, för sedan väntar två raka hemmamatcher (AIK tisdag och Frölunda lördag), där det mycket väl med rätt inställning kan bli sex poäng. Luleå är spellediga på torsdag.

Men först denna match alltså och den enda ändringen i Luleås lag från Djurgårdsmatchen är att David Rautio kliver in och vaktar kassen.


// Berra

Fransson till Ryssland

Sportbladet uppger ikväll att Johan Fransson ska vara på väg bort från Nordamerika för spel i den ryska KHL-klubben SKA St. Petersburg, man hänvisar till den ryska sportsajten sport.ru. Hela artikeln hittar ni här. Länk

// Berra

RSS 2.0